Training Power BI Basis 1

In het kort

In deze online training van 1 dag leert u hoe eenvoudig het is om uw gecombineerde data (vanuit welke bron u maar wilt) om te zetten naar interactieve dashboards. De basis wordt door de trainer live vorm gegeven d.m.v. demonstraties en praktische opdrachten, zo kan je het geleerde direct toepassen. Alle basisfunctionaliteiten komen aan bod:

  • Data inlezen uit alle bronnen
  • Data valideren en verbeteren
  • Data combineren
  • Interactieve visuele dashboards maken
  • Eigen berekeningen maken via DAX
  • Online Power BI omgeving verkennen

Van het laden, voorbereiden, modelleren van data tot het gebruik van DAX en het creëren van krachtige visualisaties. Alle onderdelen komen aan bod. Aan het einde van de training heb je je eerste dashboard gebouwd en maak je een examen. Als je deze met minimaal 70% voldoende afsluit ontvang je een digitaal certificaat. Power BI 1 is er ook als e-learning variant. Hier kan je op eigen tempo door de online leeromgeving.

 

Voor wie?

Wij vinden dat iedereen die momenteel Excel gebruikt, het verdient om deze kennismaking met Power BI te ervaren. Je rol of afdeling is hierbij niet relevant. Power BI gaat je helpen om sneller & leuker inzicht te krijgen in data en biedt de mogelijkheid om data te delen. Dus geen statische lijsten meer, maar (door-) klikken op de data in je tabellen en grafieken. Deelnemers aan deze training hebben geen voorafgaande Power BI kennis nodig. Affiniteit met data of Excel is aan te raden. Deze training is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de mogelijkheden van Power BI. 

 

Praktisch
De cursus zal online worden verzorgd. In de uitnodiging ontvang je een link om deel te nemen aan de online sessie. 

Cursusdata: zie onderaan deze pagina

Tijd: 09:00 – 17:00 uur
Cursusduur8 uur
Taal: Nederlands, met af en toe wat Engelse termen


Kosten:
Leden: € 325,-
Niet leden: € 395,-

PE-punten: 8

 

Docent

De cursus wordt gecoördineerd door Jeroen Heerschop, oprichter van Get Responsive. Get Responsive heeft al meer dan 6.000 professionals getraind bij tientallen kleine en grote organisaties. Ook volgen jaarlijks 2.000 Hogeschool studenten de trainingen van Get Responsive, als onderdeel van hun opleiding. Jeroen deelt actief kennis over o.a. Power BI via LinkedIn en YouTube. Resulterend in nu meer dan 12.000 volgers en meer dan 3 miljoen views.

Meer informatie:
VRC Finance Academy
E-mail vrc@vrc.nl
Tel: 020 - 240 11 00

* Bij inschrijving gelden de algemene voorwaarden van de VRC.
Leden van de NBA en EICPC betalen eveneens de ledenprijs. Je kunt je aanmelden via de inschrijfknop voor niet-leden en in het formulier vermelden dat je lid bent van de NBA of EICPC.

  • Beschikbare data