Power BI 1: e-learning cursus

Bron: Maarten Sibma

Dit is de e-learning variant van de populaire Power BI 1 (basis) cursus. Hier kan je op eigen tempo en locatie onafhankelijk Power BI leren. De basis wordt gevormd door korte video’s en praktische opdrachten om het geleerde direct te oefenen. Hierdoor leer je de stappen om gecombineerde data (ongeacht de bron) om te zetten naar interactieve dashboards. Alle basisfunctionaliteiten komen aan bod waaronder:

  • Data inlezen uit alle bronnen
  • Data valideren en verbeteren
  • Data combineren
  • Interactieve visuele dashboards maken
  • Eigen berekeningen maken via DAX
  • Online Power BI omgeving verkennen

Van het laden, voorbereiden, modelleren van data tot het gebruik van DAX en het creëren van krachtige visualisaties. En aan het einde van de training heb je je eerste dashboard gebouwd. Als je het examen aan het einde van de training met minimaal 70% voldoende behaald ontvang je een digitaal certificaat. Deze kan je gebruiken om je PE-punten te registreren.

 

Voor wie?

Wij vinden dat iedereen die momenteel Excel gebruikt, het verdient om deze kennismaking met Power BI te ervaren. Je rol of afdeling is hierbij niet relevant. Power BI gaat je helpen om sneller & leuker inzicht te krijgen in data en biedt de mogelijkheid om data te delen. Dus geen statische lijsten meer, maar (door-) klikken op de data in je tabellen en grafieken. Deelnemers aan deze training hebben geen voorafgaande Power BI kennis nodig. Affiniteit met data of Excel is aan te raden. Deze training is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de mogelijkheden van Power BI. 

 

Praktisch

- Je kan op ieder moment de training terugkijken, pauzeren en op een ander gewenst moment weer verder gaan.

- Gedurende de training is er de mogelijkheid om vragen aan de trainers te stellen. Ook is er iedere week Live Q&A sessie waar je     zowel met trainers als andere deelnemers eventueel kan sparren over vragen of ervaringen.

- Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met unieke code. Via de link in de mail krijg je direct toegang tot de content.

-  Voor deze training is Power BI software vereist en hier gratis te downloaden.  Power BI werkt functioneerd het beste op Windows computer. Als u werkt op een Mac-computer, dan moet u de Power BI Desktop-app openen in een Windows-omgeving (b.v. via Parallels, VMWare Fusion, of Wineskin)

-  De toegang tot de training blijft ook na voltooien beschikbaar. Zo kan je altijd het geleerde terug kijken.

 

Cursusduur:
De training bestaat uit 140+ onderdelen, meer dan 5 uur aan video's en 125 opdrachten/testvragen. Gemiddelde duur is 8 uur.

Kosten:
Leden: € 225,-
Niet leden: € 295,-
 

PE-punten: 8
 

Taal: Nederlands, met Engelse termen

 

Docent

De cursus wordt gecoördineerd door Jeroen Heerschop, oprichter van Get Responsive. Get Responsive heeft al meer dan 6.000 professionals getraind bij tientallen kleine en grote organisaties. Ook volgen jaarlijks 2.000 Hogeschool studenten de trainingen van Get Responsive, als onderdeel van hun opleiding. Jeroen deelt actief kennis over o.a. Power BI via LinkedIn en YouTube. Resulterend in nu meer dan 12.000 volgers en meer dan 3 miljoen views. Deze Power BI 1 training is ook als 1-daagse online-klassikale training beschikbaar. Heb je Basis 1 al gedaan en ben je op zoek naar verdieping binnen Power BI? Deze hebben we zowel als e-learning cursus als online klassikaal.

Klik op de datum hieronder om je te registreren. Hierna ontvang je vanuit het VRC-bureau een email met unieke code en vervolgstappen om toegang te krijgen tot de training. VRC-leden ontvangen achteraf een factuur.

  • Beschikbare data