Power BI 2: e-learning cursus

Bron: Maarten Sibma

Dit is de e-learning variant van de populaire Power BI 2 (basis) cursus. Hier kan je op eigen tempo en locatie onafhankelijk Power BI leren. De basis wordt gevormd door korte video’s en praktische opdrachten om het geleerde direct te oefenen. Hierdoor leer je de stappen om gecombineerde data (ongeacht de bron) om te zetten naar interactieve dashboards. Deze training is een verdieping op de Power BI  basis 1 (e-learning) cursus. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Meten van de snelheid, 
  • Best practices voor optimaliseren van dashboards
  • Data transformeren
  • Een snel en overzichtelijk datamodel neerzetten
  • Laden van online data
  • Veel tips voor UI & UX
  • Pagina tooltips maken
  • Drillthrough en grouping

In deze training leer je ten opzichte van de eerste basiscursus nog meer nuttige toepassingen om data eenvoudig te verwerken en interactieve dashboards te maken.  Als je het examen aan het einde van de training met minimaal 70% voldoende behaald ontvang je een digitaal certificaat. Deze kan je gebruiken om je PE-punten te registreren.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen die meer wil leren over de mogelijkheden van Power BI. Deze training is een vervolg op onze training Power BI Basis 1. Het word aangeraden vooraf het eerste deel te hebben gevolgd. Dit kan zowel op verschillende data klassikaal-online, maar is ook beschikbaar als e-learning cursus.

 

Praktisch

- Je kan op ieder moment de training terugkijken, pauzeren en op een ander gewenst moment weer verder gaan.

- Gedurende de training is er de mogelijkheid om vragen aan de trainers te stellen. Ook is er iedere week Live Q&A sessie waar je zowel met trainers als andere deelnemers eventueel kan sparren over vragen of ervaringen.

- Na aanmelding ontvang je een bevestigingsmail met unieke code. Via de link in de mail krijg je direct toegang tot de content.

-  Voor deze training is Power BI software vereist en hier gratis te downloaden. Als u werkt op een Mac-computer, dan moet u de Power BI Desktop-app openen in een Windows-omgeving (b.v. via Parallels, VMWare-Fusion, of Wineskin).

- De toegang tot de training blijft ook na voltooiing beschikbaar. Zo kan je altijd het geleerde terug kijken.


Cursusduur:
De training bestaat uit 80 onderdelen, meer dan 5 uur aan video's en 100 opdrachten/testvragen. De gemiddelde duur is 6-7 uur.

Kosten:
Leden: € 225,-
Niet leden: € 295,-

PE-punten: 7

Taal:
Nederlands, met af en toe wat Engelse termen

 

Docent

De cursus wordt gecoördineerd door Jeroen Heerschop, oprichter van Get Responsive. Get Responsive heeft al meer dan 6.000 professionals getraind bij tientallen kleine en grote organisaties. Ook volgen jaarlijks 2.000 Hogeschool studenten de trainingen van Get Responsive, als onderdeel van hun opleiding. Jeroen deelt actief kennis over o.a. Power BI via LinkedIn en YouTube. Resulterend in nu meer dan 12.000 volgers en meer dan 3 miljoen views. Deze Power BI 2 training is ook als online trainingbeschikbaar.

 

Klik op de datum hieronder om je te registreren. Hierna ontvang je vanuit het VRC-bureau een email met unieke code en vervolgstappen om toegang te krijgen tot de training. VRC-leden ontvangen achteraf een factuur.

 

  • Beschikbare data